Menu

3 anledningar till att investera i svenska design

Bra design erbjuder ett enormt värde för företag i marknadsföring och i att uppnå de långsiktiga målen. Dock är det många som tyvärr underskattar hur mycket design kan stödja dessa aspekter i ditt företag. Vid tider av ekonomiska svårigheter är det ofta de konstnärliga och kreativa aspekterna i budgeten som skärs ner. Att låna pengar har fördelen att låta dig investera i dessa aspekter som du inte har råd med, inte minst med inspiration av svensk design som är känd för sina ikoniska designer. Ta till exempel logotypen för Marabou och Santa Marias kryddglas.

Svensk design kännetecknas av följande:

  • Enkelhet
  • Funktionalitet framför lyx
  • Hållbarhet
  • Minimalism
  • Naturliga färger och material

Även om ovanstående principer huvudsakligen gäller dekoration och inredning, så kan dessa principer vara vägledande när du utformar din marknadsföring – speciellt om du riktar dig till den svenska marknaden. Den goda nyheten är att du trots ekonomiska begränsningar kan investera i bra design genom ett företagslån. Långivaren Qred är det snabbast växande företaget i Sverige som hjälpt över 30 000 småföretag. Besök Qred redan nu, här: https://www.qred.com/sv-se och få ett erbjudande inom 24 timmar! Du kan låna upp till 2 000 000 kronor helt utan bindningstid och dolda avgifter.

Fortsätt läsa för att veta mer om anledningarna till att investera i bra design, gärna med inspiration av svensk design om din målgrupp befinner sig i Skandinavien eller i Sverige.

Topp 3 anledningar

1. Bra design säljer – Studier visar att företag som lägger fokus på design har större omsättning och högre lönsamhet. Faktum är att bra design tar så snabbt som en bråkdel av en sekund för att imponera på en person. Så här lång tid tar det för någon att få en magkänsla om huruvida de gillar webbplatsen eller inte. Två avgörande faktorer som spelar roll i hur en design bedöms är dels visuell komplexitet och dels hur representativ en design ser ut inom sin kategori.

2. Gör ditt varumärke minnesvärt – En bra designer kan skapa kraftfulla bilder som håller varumärket färskt i minnet. Ju bättre design du har desto bättre varumärkesupplevelse ger du dina kunder som på sikt leder till djup kundlojalitet.

3. Skiljer dig från mängden – Du behöver inte vara bäst i branschen eller erbjuda den bästa produkten. Din kreativa design är det som kan få dig att sticka ut bland konkurrenter och ge en stark identitet till ditt varumärke.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *